JavaScript is required
Danh sách đề

1300+ câu hỏi trắc nghiệm Đọc hiểu tiếng Anh có giải thích đáp án ngắn gọn - Đề 19

50 câu hỏi 60 phút

Thẻ ghi nhớ
Luyện tập
Thi thử
Nhấn để lật thẻ
1 / 50
The word “vacations” in line 9 could be best replaced by .............
A.

times

B.

holidays

C.

visits

D.
picnics
Đáp án
Đáp án đúng: B
Từ "vacations" có nghĩa là kỳ nghỉ, do đó từ phù hợp nhất để thay thế là "holidays" (kỳ nghỉ). Các lựa chọn khác không phù hợp về nghĩa: times (thời gian), visits (chuyến thăm), picnics (buổi dã ngoại).

Danh sách câu hỏi:

Lời giải:
Đáp án đúng: B
Từ "vacations" có nghĩa là kỳ nghỉ, do đó từ phù hợp nhất để thay thế là "holidays" (kỳ nghỉ). Các lựa chọn khác không phù hợp về nghĩa: times (thời gian), visits (chuyến thăm), picnics (buổi dã ngoại).

Câu 2:

According to the passage, today’s Thanksgiving ..........
Lời giải:
Đáp án đúng: C
Câu hỏi yêu cầu tìm thông tin về ngày Lễ Tạ Ơn ngày nay so với ngày Lễ Tạ Ơn của những người hành hương (Pilgrims) dựa trên đoạn văn (passage).

* Phương án A: Sai vì không có thông tin nào trong đoạn văn nói rằng Lễ Tạ Ơn chỉ được tổ chức ở Massachusetts.
* Phương án B: Sai vì không có thông tin nào trong đoạn văn nói rằng Lễ Tạ Ơn là ngày mà người hành hương ăn thịt nai.
* Phương án C: Đúng vì ngày nay Lễ Tạ Ơn khác với Lễ Tạ Ơn của người hành hương về nhiều mặt. Điều này có thể được suy ra từ việc ngày nay nó là một ngày lễ lớn trên toàn quốc với những hoạt động và ý nghĩa khác biệt.
* Phương án D: Sai vì Lễ Tạ Ơn ngày nay không giống hoàn toàn với Lễ Tạ Ơn của người hành hương.

Vì vậy, đáp án đúng là C.

Câu 3:

The latter half of the last sentence in paragraph 3, “or one tourist for every person living in Spain” means .........
Lời giải:
Đáp án đúng: C
Câu hỏi yêu cầu giải thích ý nghĩa của cụm từ "or one tourist for every person living in Spain".

* Đáp án A: Sai. Câu này không nói rằng mọi người Tây Ban Nha đều được khách du lịch ghé thăm mỗi năm.
* Đáp án B: Sai. Câu này không đề cập đến việc người dân Tây Ban Nha phải chăm sóc khách du lịch.
* Đáp án C: Đúng. Cụm từ này có nghĩa là số lượng khách du lịch đến Tây Ban Nha mỗi năm gần bằng số dân của nước này.
* Đáp án D: Sai. Câu này không hề ám chỉ rằng tất cả người dân Tây Ban Nha đều là khách du lịch.

Vậy, đáp án đúng nhất là C.
Lời giải:
Đáp án đúng: C
Từ "its" trong câu "That’s no problem because you have it on automatic pilot, and with its hi-tech computers and cameras, your car 'know' how to get you home safe and sound" dùng để chỉ "your car" (chiếc xe của bạn), vì xe được trang bị máy tính và camera công nghệ cao.
Lời giải:
Đáp án đúng: D
Từ "urgent" trong đoạn cuối có nghĩa là gì? Trong tiếng Anh, "urgent" có nghĩa là khẩn cấp, cấp bách. Trong các lựa chọn:
- A. expected (mong đợi)
- B. pressing (cấp bách, thúc bách)
- C. unnecessary (không cần thiết)
- D. hurry (vội vàng)

Như vậy, phương án B là phù hợp nhất vì "pressing" đồng nghĩa với "urgent".
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 9:

Which of the following is NOT true?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 10:

The word consisting most nearly means ________.
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 11:

The word distinguishing as it is used in this selection means ________.
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 13:

What is Martin Luthur King well- known for?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 15:

According to the passage, which of the following statements is NOT true?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 16:

The expression catch a whiff is closest in meaning to________.
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 17:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Supernovas are the most powerful and spectacular outbursts known in nature. What is called a Type II supernova is due to the collapse of a massive star, at least eight times as massive as the sun, that has used up its main nuclear fuel and produced a nickel-iron core. When this core can no longer support the pressure of the star’s outer layer, it collapses to form a neutron star of immense density. Over 2,500 million tons of neutron star packed into a matchbox. Its temperature is around 100,000 million degrees centigrade. Multitudes of neutrons are produced in the collapsed star, which pass directly through the star into space, and this release of neutrons causes the core to respond with a shock wave that moves outward. When it meets the material that is falling inward, the result is a catastrophic explosion. Sometimes most of the star’s material is blown away, leaving only a small, incredibly dense remnant that may be a neutron star or, in extreme cases, a black hole. A supernova is often more than 500 million times as luminous as the sun. A supernova remnant (SNR) may be detectable as a pulsar, an example of which is the Crab Nebula, known to be a remnant of the supernova observed in the year 1054. The 1987 supernova in the Large Cloud of Magellan had a low peak luminosity by supernova standards, only about 250 million times that of the sun. As its brightest the supernova shone as a star between magnitudes 2 and 3, even though it was 170,000 light-years away. 
What is the main topic of the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 18:

It can be inferred from the passage that the author ....
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 19:

What did the five campers do when they saw a group of apelike creatures?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 20:

What is the best title for the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 21:

The series was designed _____________ 
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 22:

Which of the following was a suggested treatment for migraines in the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 23:

The phrase “For example,” line 19, introduces a sentence that gives examples of ........
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 24:

What can the word adorning be best replaced by?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 25:

Which of the following is NOT supported by the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 26:

Why does the author mention spaghetti?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 27:

From what we read we know that now Cambridge is _______.
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 28:

How did John feel about his fears in the end?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 29:

Which of the following is NOT true ?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 30:

What is the passage mainly about?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 33:

The passage was written to .......... 
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 34:

The three phases of memory discussed in the pasage are differentiated according to .....
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 35:

Which sentence best expresses the main idea of the second paragraph?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 36:

What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen" ?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 39:

The passage implies that .............. 
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 40:

It can be inferred from the passage that the author believes that business operated by women are small because ................
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 41:

The phrase "a resonant hoot" is closest in meaning to ............
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 42:

According to the passage, young owlets eat everything EXCEPT ..............
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 43:

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
One of the most interesting authors of the twentieth century, J.R.R Tolkien, achieved fame through his highly inventive trilogy, The Lord of the Rings. Born in 1892, Tolkien received his education from Oxford and then served in World War I. After the war, he became a professor of Anglo -Saxon and English language and literature at Oxford University. Although published in 1965, the three books that comprise the Lord of the Rings were written in intervals from 1936 to 1949. This was mainly due to Tolkien's responsibilities as a professor and the outbreak of World War II. By the late 1960s, this fascinating trilogy had become a sociological phenomenon as young people intently studied the mythology and legends created by Tolkien. The trilogy is remarkable not only for its highly developed account of historical fiction but also its success as a modern heroic epic. The main plot describes the struggle between good and evil kingdom as they try to acquire a magic ring that has the power to rule the world. The novels, which are set in a time called Middle Earth, describe a detailed fantasy world. Established before humans populated the Earth, Middle Earth was inhabited by good and evil creatures such as hobbits, elves, monsters, wizards, and some humans. The characters and the setting of Middle Earth were modeled after mythological stories from Greece and Northern Europe. Although readers have scrutinized the texts for inner meaning and have tried to connect the trilogy with Tolkien's real life experiences in England during World War II, he denied the connection. He claims that the story began in his years as an undergraduate student and grew out of his desire to create mythology and legends about elves and their language. Tolkien was a masterful fantasy novelist who used his extensive knowledge of folklore to create a body of work that is still read and enjoyed throughout the world today. 
What can we assume is NOT true about Middle Earth?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 44:

What is the setting of Tolkien's trilogy?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 47:

According to the reading passage, how did Joseph Pulitzer appeal to the average reader?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 48:

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
The Hindu cultural celebrates marriage as a pure and pristine rite enabling two individuals start their journey of life together. It puts emphasis on the values of happiness, harmony and growth and could be traced back from the Vedic times. Months before the wedding ceremony, an engagement is held which is called "mangni". The couple is blessed here with gifts, jewelry and clothes. Another important ritual is the "mehendi" which is a paste made from the leaves of henna plant. It is the traditional art of adorning the hands and the feet of the bride with mehendi and the name of the groom is also hidden in the design. On the day of marriage, the couple exchanges garlands as a gesture of acceptance of one another and a pledge to respect one another as partners which is known as "jaimala". This is followed by "kanyadaan", where the father of the bride places her hand in the groom's hand requesting him to accept her as an equal partner. Another ritual is the "havan" in which the couple invokes Agni, the god of Fire, to witness their commitment to each other. Crushed sandalwood, herbs, sugar rice and oil are offered to the ceremonial fire. The "gath bandhan" takes place where scarves of the bride and groom are tied together symbolizing their eternal bonThis signifies their pledge before God to love each other and remain loyal. The couple then takes four "mangal pheras" or walk around the ceremonial fire, representing four goals in life: "Dharma", religious and moral duties; "Artha", prosperity; "Kama" earthly pleasures; "Moksha", spiritual salvation. The couple also takes seven steps together to begin their journey, called the "saptapardi". Then the ritual of "sindoor" takes place where the groom applies a small dot of vermilion, a red powder to the bride's forehead and welcomes her as his partner for life. This signifies the completion of the marriage. The parents of the bride and the groom then give their blessings, "ashirwad" to the newlywed couple as they touch the feet of their parents. 
What might be the most suitable title for this reading passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 50:

What does the word “magni” stand for?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP