JavaScript is required
Danh sách đề

1300+ câu hỏi trắc nghiệm Đọc hiểu tiếng Anh có giải thích đáp án ngắn gọn - Đề 14

50 câu hỏi 60 phút

Thẻ ghi nhớ
Luyện tập
Thi thử
Nhấn để lật thẻ
1 / 50
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Students working for their first degree at university are called undergraduates. Then they take their degree we say they graduate, and then they are called graduates. If they continue studying at university after they have graduated, they are called post-graduates. Full-time university students spend all their free time studying. They have no other employment. Their course usually lasts for three or four years. Medical students have to follow a course lasting for six or seven years. Then they graduate as doctors. In Britain, full-time university students have three terms of about ten weeks in each year. During these terms they go to lectures or they study by themselves. Many students become members of academic societies and sports clubs and take part in their activities. Between the university terms they have vacations (or holiday periods). Their vacations are long, but of course they can use them to study at home.
Students who continue studying at university after having graduated are called ........
A.

graduates

B.

pre-graduates

C.

undergraduates

D.
post-graduates
Đáp án
Đáp án đúng: D
Câu hỏi yêu cầu tìm từ thích hợp để điền vào chỗ trống, dựa vào nội dung đoạn văn. Đoạn văn định nghĩa: "If they continue studying at university after they have graduated, they are called post-graduates." (Nếu họ tiếp tục học đại học sau khi tốt nghiệp, họ được gọi là nghiên cứu sinh sau đại học). Vậy đáp án đúng là D.

Danh sách câu hỏi:

Lời giải:
Đáp án đúng: D
Câu hỏi yêu cầu tìm từ thích hợp để điền vào chỗ trống, dựa vào nội dung đoạn văn. Đoạn văn định nghĩa: "If they continue studying at university after they have graduated, they are called post-graduates." (Nếu họ tiếp tục học đại học sau khi tốt nghiệp, họ được gọi là nghiên cứu sinh sau đại học). Vậy đáp án đúng là D.
Lời giải:
Đáp án đúng: C
Câu hỏi yêu cầu tìm hành động KHÔNG được đề cập đến là lịch sự nhất trong trường hợp của Mario. Để trả lời câu hỏi này, cần xem xét nội dung đoạn văn (không được cung cấp ở đây). Tuy nhiên, dựa trên các lựa chọn đáp án, có thể suy luận như sau:

* A. keep quiet (giữ im lặng): Trong nhiều tình huống, giữ im lặng có thể là một hành động lịch sự.
* B. apologize later (xin lỗi sau): Xin lỗi là một hành động lịch sự, dù là ngay lập tức hay sau đó.
* C. interrupt the teacher (làm gián đoạn giáo viên): Việc làm gián đoạn người khác, đặc biệt là giáo viên, thường được coi là bất lịch sự.
* D. take a seat (ngồi xuống): Ngồi xuống thường là một hành động trung tính, không đặc biệt lịch sự hay bất lịch sự.

Do đó, đáp án C (interrupt the teacher) có vẻ là hành động ít có khả năng được coi là lịch sự nhất trong trường hợp của Mario. Vì câu hỏi yêu cầu tìm hành động KHÔNG được coi là lịch sự, nên đáp án C là phù hợp nhất.

Câu 3:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
People travel for a lot of reasons: Some tourists go to see battlefields or religious shrines. Others are looking for culture, or simply want to have their pictures taken in front of famous places. But most European tourists are looking for a sunny beach to lie on. Northern Europeans are willing to pay a lot of money and put up with a lot of inconveniences for the sun because they have so little of it. Residents of cities like London, Copenhagen, and Amsterdam spend a tot of their winter in the dark because the days are so short, and much of the rest of the year in the rain. This is the reason why the Mediterranean has always attracted them. Every summer, more than 25 million people travel to Mediterranean resorts and beaches for their vacation. They all come for the same reason, sun! The huge crowds mean lots of money for the economies of Mediterranean countries. Italy’s 30,000 hotels are booked solid every summer. And 13 million people camp out on French beaches, parks and roadsides. Spain’s long sandy coastline attracts more people than anywhere else. 37 million tourists visit yearly, or one tourist for every person living in Spain. But there are signs that the area is getting more tourists than it can handle. The Mediterranean is already one of the most polluted seas on earth. And with increased tourism, it’s getting worse. The French can’t figure out what to do with all the garbage left by campers around St. Tropez. And in many places, swimming is dangerous because of pollution. None of this, however, is spoiling anyone’s fun. The Mediterranean gets more popular every year with tourists. Obviously, they don’t go there for clean water and solitude. They tolerate traffic jams and seem to like crowded beaches. They don’t even mind the pollution. No matter how dirty the water is, the coastline still looks beautiful. And as long as the sun shines, it’s still better than sitting in the cold rain in Berlin, London, or Oslo.
In paragraph 2, cities like London, Copenhagen, and Amsterdam are mentioned ............
Lời giải:
Đáp án đúng: D
Câu hỏi yêu cầu tìm ra mục đích của việc đề cập đến các thành phố London, Copenhagen và Amsterdam trong đoạn văn thứ hai. Đoạn văn này giải thích lý do tại sao du khách từ Bắc Âu đổ xô đến Địa Trung Hải: họ thiếu ánh nắng mặt trời. Các thành phố London, Copenhagen và Amsterdam được đưa ra làm ví dụ về những nơi mà người dân phải chịu cảnh thiếu ánh sáng mặt trời và mưa nhiều, do đó đáp án D là phù hợp nhất. Các đáp án khác không chính xác vì đoạn văn không đề cập đến sự giàu có, du lịch hay các địa điểm du lịch của các thành phố này.

Câu 4:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Herman Melville, an American author best known today for his novel Moby Dick, was actually more popular during his lifetime for some of his other works. He traveled extensively and used the knowledge gained during his travels as the basis for his early novels. In 1837, at the age of eighteen, Melville signed as a cabin boy on a merchant ship that was to sail from his Massachusetts home to Liverpool, England. His experiences on this trip served as a basis for the novel Redburn (1849). In 1841 Melville set out on a whaling ship headed for the South Seas. After jumping ship in Tahiti, he wandered around the islands of Tahiti and Moorea. This South Sea island sojourn was a backdrop to the novel Omoo (1847). After three years away from home, Melville joined up with a U.S. naval frigate that was returning to the eastern United States around Cape Horn. The novel White-Jacket (1850) describes this lengthy voyage as a navy seaman. With the publication of these early adventure novels, Melville developed a strong and loyal following among readers eager for his tales of exotic places and situations. However, in 1851, with the publication of Moby Dick, Melville's popularity started to diminish. Moby Dick, on one level the saga of the hunt for the great white whale, was also a heavily symbolic allegory of the heroic struggle of man against the universe. The public was not ready for Melville's literary metamorphosis from romantic adventure to philosophical symbolism. It is ironic that the novel that served to diminish Melville's popularity during his lifetime is the one for which he is best known today. 
The main subject of the passage is ...........
Lời giải:
Đáp án đúng: D
Đoạn văn chủ yếu nói về sự nghiệp văn chương của Herman Melville, đặc biệt là sự thay đổi trong mức độ nổi tiếng của ông theo thời gian. Các tác phẩm trước đó của ông, dựa trên những chuyến đi và trải nghiệm cá nhân, được công chúng đón nhận nhiệt tình. Tuy nhiên, sự ra đời của Moby Dick, một tác phẩm mang tính biểu tượng và triết lý sâu sắc, lại khiến ông mất đi sự nổi tiếng. Mặc dù vậy, Moby Dick lại là tác phẩm giúp ông được biết đến nhiều nhất ngày nay. Vì vậy, đáp án phù hợp nhất là "the popularity of Melville’s novels".

Câu 5:

All of the following statements are TRUE about visual learners EXCEPT ...............
Lời giải:
Đáp án đúng: A

Câu 6:

When she decided to give up Facebook ..............
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 7:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
It’s a sound you will probably never hear, a sickened tree sending out a distress signal. But a group of scientists has heard the cries, and they think some insects also hear the trees and are drawn to them like vulture to a dying animal. Researchers with the US Department of Agriculture’s Forest Service fastened sensors to the bark of droughtstricken trees clearly heard distress calls. According to one of the scientists, most parched trees transmit their plight in the 50-hertz to 50-kilohertz range. (The unaided human ear can detect no more than 20 kilohertz). Red oak, maple, white pine, and birch all make slightly different sounds in the form of vibrations at the surface of the wood. The scientists think that the vibrations are created when the water columns inside tubes that run along the length of the tree break, a result of too little water following through them. These fractured columns send out distinctive vibration pattems. Because some insects communicate at ultrasonic frequencies, they may pick up the trees' vibration and attack the weakened trees. Researchers are now running tests with potted trees that have been deprived of water to see if the sound is what attracts the insects. “Water-stressed trees also smell differently from other trees, and they experience thermal changes, so insects could be responding to something other than sound”, one scientist said. 
All the following are mentioned as possible factors in drawing insects to weakened trees EXCEPT .............
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 8:

Which of the following is the main topic of the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 12:

Surgeons in the early 20 century compared with modern ones ............
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 13:

According to the passage, the positions and colors of the figures in high-tech animation are determined by ..........
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 14:

What will happen if a dodder plant starts growing where there are no other plants around?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 15:

Why are there white rings on each end of the football?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 17:

Which of the following threatens the countryside in Britain?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 18:

Persons on low incomes can access public housing through ______.
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 19:

Education in early times was mostly aimed at _______.
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 20:

How did children feel when viewing a special series of 15-minute program at school?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 21:

What can be inferred about babies from this passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 22:

The word “microbes” in paragraph 3 could best be replaced by which of the following?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 23:

The phrase "held back” in paragraph 1 means________
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 25:

The researcher mentioned in the passage are concerned about unwanted noise because it can_________.
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 26:

The word ‘monumental’ in Paragraph 2 means __________.
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 27:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Hummingbirds are small, often brightly colored birds of the family Trochilidae that live exclusively in the Americas. About 12 species are found in North America, but only the ruby-throated hummingbird breeds in eastern North America and is found from Nova Scotia to Florida. The greatest variety and number of species are found in South America. Another hummingbird species is found from southeastern Alaska to northern California. Many hummingbirds are minute. But even the giant hummingbird found in western South America, which is the largest known hummingbird, is only about 8 inches long and weighs about two-thirds of an ounce. The smallest species, the bee hummingbird of Cuba and the Isle of Pines, measures slightly more than 5.5 centimeters and weighs about two grams. Hummingbirds' bodies are compact, with strong muscles. They have wings shaped like blades. Unlike the wings of other birds, hummingbird wings connect to the body only at the shoulder joint, which allows them to fly not only forward but also straight up and down, sideways, and backward. Because of their unusual wings hummingbirds can also hover in front of flowers so they can suck nectar and find insects. The humming- bird's bill, adapted for securing nectar from certain types of flowers, is usually rather long and always slender, and it is curved slightly downward in many species. The hummingbird’s body feathers are sparse and more like scales than feathers. The unique character of the feathers produces brilliant and iridescent colors, resulting from the refraction of light by the feathers. Pigmentation of other feathers also contributes to the unique color and look. Male and female hummingbirds look alike in some species but different in most species; males of most species are extremely colorful. The rate at which a hummingbird beats its wings does not vary, regardless of whether it is flying forward, flying in another direction, or merely hovering. But the rate does vary with the size of the bird - the larger the bird, the lower the rate, ranging from 80 beats per second for the smallest species to 10 times per second for larger species. Researchers have not yet been able to record the speed of the wings of the bee humming-bird but imagine that they beat even faster. Most hummingbirds, especially the smaller species, emit scratchy, twittering, or squeaky sounds. The wings, and sometimes the tail feathers, often produce humming, hissing, or popping sounds, which apparently function much as do the songs of other birds. 
According to the passage, where are hummingbirds found?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 28:

The word "appealing" is closest in meaning to ........
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 29:

All of the following are defined in the passage EXCEPT ............
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 30:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Mickey Mantle was one of the greatest baseball players of all time. He played for the New York Yankees in their years of glory. From the time Mantle began to play professionally in 1951 to his last year in 1968, baseball was the most popular game in the United States. For many people, Mantle symbolized the hope, prosperity, and confidence of America at that time. Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and lefthanded. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him. Perhaps it was because he was a handsome, red-haired country boy, the son of a poor miner from Oklahoma. His career, from the lead mines of the West to the heights of success and fame, was a fairy-tale version of the American dream. Or perhaps it was because America always loves a “natural”: a person who wins without seeming to try, whose talent appears to come from an inner grace. That was Mickey Mantle. But like many celebrities, Mickey Mantle had a private life that was full of problems. He played without complaint despite constant pain from injuries. He lived to fulfill his father’s dreams and drank to forget his father’s early death. It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped. Despite a liver transplant operation that had all those who loved and admired him hoping for a recovery, Mickey Mantle died of cancer at the age of 63. 
What is the main idea of the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 32:

"It” in the passage refers to_______. 
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 34:

Why does the author mention “artistic, political, or pedagogic communication” in the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 36:

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Music can bring us to tears or to our feet, drive us into battle or lull us to sleep. Music is indeed remarkable in its power over all humankind, and perhaps for that very reason, no human culture on earth has ever lived without it. From discoveries made in France and Slovenia, even Neanderthal man, as long as 53,000 years ago, had developed surprisingly sophisticated, sweet- sounding flutes carved from animal bones. It is perhaps then, no accident that music should strike such a chord with the limbic system – an ancient part of our brain, evolutionarily speaking, and one that we share with much of the animal kingdom. Some researchers even propose that music came into this world long before the human race ever did. For example, the fact that whale and human music have so much in common even though our evolutionary paths have not intersected for nearly 60 million years suggests that music may predate humans. They assert that rather than being the inventors of music, we are latecomers to the musical scene. Humpback whale composers employ many of the same tricks that human songwriters do. In addition to using similar rhythms, humpbacks keep musical phrases to a few seconds, creating themes out of several phrases before singing the next one. Whale songs in general are no longer than symphony movements, perhaps because they have a similar attention span. Even though they can sing over a range of seven octaves, the whales typically sing in key, spreading adjacent notes no farther apart than a scale. They mix percussive and pure tones in pretty much the same ratios as human composers – and follow their ABA form, in which a theme is presented, elaborated on and then revisited in a slightly modified form. Perhaps most amazing, humpback whale songs include repeating refrains that rhyme. It has been suggested that whales might use rhymes for exactly the same reasons that we do: as devices to help them remember. Whale songs can also be rather catchy. When a few humpbacks from the Indian Ocean strayed into the Pacific, some of the whales they met there quickly changed their tunes – singing the new whales’ songs within three short years. Some scientists are even tempted to speculate that a universal music awaits discovery. 
Why did the author write the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 37:

The changes possibly caused by the cell phones are mainly concerned with ..........
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 39:

Which of the following is NOT true according to the passage?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 40:

Read carefully and do the task
A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker. The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of language, communicating with a group or an individual and specialized communication through performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that is pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself, and by speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch and melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate uncertainty or fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen, or may belie them. Here the participant’s tone can consciously or unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest, fatigue, anxiety, enthusiasm or excitement, all of which are .usually discernible by the acute listener. Public performance is a manner of communication that is highly specialized with its own techniques for obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and in the case of singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability to create empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication. Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy, aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed. 
What does the passage mainly discuss?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 41:

The changes in the American home mentioned in this passage may ...............
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 42:

According to the passage, writing ............... 
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 43:

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
It used to be that people would drink coffee or tea in the morning to pick them up and get them going for the day. Then cola drinks hit the market. With lots of caffeine and sugar, these beverages soon became the pick-me-up of choice for many adults and teenagers. Now drink companies are putting out so-called "energy drinks." These beverages have the specific aim of giving tired consumers more energy. One example of a popular energy drink is Red Bull. The company that puts out this beverage has stated in interviews that Red Bull is not a thirst quencher. Nor is it meant to be a fluid replacement drink for athletes. Instead, the beverage is meant to revitalize a tired consumer’s body and mind. In order to do this, the makers of Red Bull, and other energy drinks, typically add vitamins and certain chemicals to their beverages. The added chemicals are like chemicals that the body naturally produces for energy. The vitamins, chemicals, caffeine, and sugar found in these beverages all seem like a sure bet to give a person energy. Health professionals are not so sure, though. For one thing, there is not enough evidence to show that all of the vitamins added to energy drinks actually raise a person’s energy level. Another problem is that there are so many things in the beverages. Nobody knows for sure how all of the ingredients in energy drinks work together. Dr. Brent Bauer, one of the directors at the Mayo Clinic in the US, cautions people about believing all the claims energy drinks make. He says, - It is plausible if you put all these things together, you will get a good result.” However, Dr. Bauer adds the mix of ingredients could also have a negative impact on the body. - We just don’t know at this point,” he says. (Source: -Reading Challenge 2, Casey Malarcher & Andrea Janzen, Compass Publishing) 
The beverages mentioned in the first paragraph aim to give consumers .............
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 44:

What has Dr. Bauer probably researched?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 46:

Education in early times was mostly aimed at .....
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 47:

What does the word "trilogy" in the first paragraph mean?
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 48:

According to the passage, the doers of education are .....................
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP