JavaScript is required

Câu hỏi:

Read the following passage and choose the best answer to each of the following questions from 22 to 29.

1. The Little Free Library is a non-profit organization that encourages people to share books. It was founded in 2009 in the United States. The idea behind the project is straightforward: people build small, free-standing book boxes in their neighborhoods. These boxes allow anyone to take a book or leave a book for others. The goal is to promote a love of reading by providing easy access to books for everyone, while also fostering a sense of belonging and connection within the community by bringing people together through the shared experience of exchanging books. Additionally, the project aims to encourage lifelong learning by giving people of all ages access to a variety of books available in each library.

2. Each Little Free Library looks different. Some are designed like tiny houses, while others are more creative. People who put up a Little Free Library are called "stewards," and they are responsible for maintaining it. They make sure the library stays in good condition and has enough books.

3. Since its creation, the Little Free Library movement has experienced remarkable growth. Today, there are more than 100,000 libraries in over 100 countries. People in communities around the world are building these little libraries to help others discover the joy of reading. These libraries are especially important in areas where people do not have easy access to public libraries.

4. In addition to providing free access to books, these little libraries also foster a sense of community. They bring neighbors together and create spaces where people can connect through their shared love of reading.

Which of the following is TRUE according to the passage?

A.

All Little Free Libraries are all designed to look like small houses.

B.

There are currently fewer than 10,000 Little Free Libraries worldwide.

C.

The libraries are helpful in areas with limited access to public libraries.

D.

There is monthly training on how to build and maintain the libraries.

Trả lời:

Đáp án đúng: C


Đáp án đúng là: C

Giải thích: Thông tin: (Đoạn 3) People in communities around the world are building these little libraries to help others discover the joy of reading. These libraries are especially important in areas where people do not have easy access to public libraries. (Mọi người trong cộng đồng trên khắp thế giới đang xây dựng những thư viện nhỏ này để giúp mọi người khám phá niềm vui đọc sách. Những thư viện này đặc biệt quan trọng ở những khu vực mà mọi người không dễ dàng tiếp cận được với thư viện công cộng.)

Câu hỏi này thuộc đề thi trắc nghiệm dưới đây, bấm vào Bắt đầu thi để làm toàn bài

Bộ Đề Kiểm Tra Học Kì I - Tiếng Anh 10 - Global Success - Bộ Đề 01 được biên soạn theo cấu trúc đề thi mới nhất của Bộ GD ĐT, bám sát chương trình SGK Global Success 10. Đề gồm các phần Trắc nghiệm từ vựng – ngữ pháp, Đọc hiểu và Viết, giúp học sinh ôn tập toàn diện, củng cố kiến thức và làm quen với dạng đề thi học kì I chuẩn.

21/10/2025
0 lượt thi

Câu hỏi liên quan