JavaScript is required

Câu hỏi:

Read the passage and choose the correct answer to each of the following questions.

1. Can you imagine your life with no mobile phones or TV? With no cars or supermarkets? Can you imagine life in a tree house?

2. In her book, A Life in the Trees, journalist Rebecca Moore travels 15,000 km from London to the remote jungles of Papua, Indonesia. Here she meets the Kombai people. She tells the story of their traditional lifestyle.

3. Moore lived with the Kombai women and children for three months. The Kombai people have a unique way of life that is quite different from ours. They live in treehouses high up in the treetops. These treehouses are built on tall trees and can be as high as 30 metres off the ground! Their diet mainly consists of what they can find in the jungle. The Kombai people are skilled hunters and gatherers. They use blowpipes to hunt for birds and small animals, and they are known for their impressive hunting skills.

4. The Kombai people live in small groups with their families, and they help each other with everything, from hunting to building treehouses. They often gather together for communal activities, such as storytelling, singing, and dancing, to strengthen their bonds.

-> What can be inferred from the passage about the Kombai people?

A.

They avoid meeting people from different cultures.

B.

They want to change their way of life.

C.

They have a strong sense of community.

D.

They have very few cultural activities.

Trả lời:

Đáp án đúng: C


Thông tin: The Kombai people live in small groups with their families, and they help each other with everything, from hunting to building treehouses. They often gather together for communal activities, such as storytelling, singing, and dancing, to strengthen their bonds. (Người Kombai sống thành từng nhóm nhỏ cùng gia đình và họ giúp đỡ lẫn nhau trong mọi việc, từ săn bắn đến xây nhà trên cây. Họ thường tụ tập cùng nhau để tham gia các hoạt động chung như kể chuyện, ca hát và nhảy múa để tăng cường mối quan hệ.)

Giải thích: Thông tin trong đoạn 4 cho thấy người Kombai quan tâm đến cộng đồng, có nhiều hoạt động cộng đồng để tăng cường mối quan hệ.

Câu hỏi này thuộc đề thi trắc nghiệm dưới đây, bấm vào Bắt đầu thi để làm toàn bài

Bộ Đề Kiểm Tra Học Kì I – Tiếng Anh 8 – Global Sucess – Bộ Đề 01 tập trung vào các kiến thức đã học từ Unit 1 đến Unit 6 với đầy đủ các dạng bài tập từ trắc nghiệm ngữ âm, từ vựng, ngữ pháp, kĩ năng đọc hiểu đến tự luận viết. Các đề thi chuẩn này không chỉ giúp học sinh củng cố kiến thức một cách hệ thống mà còn rèn luyện kĩ năng làm bài, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi chính thức.

28/10/2025
0 lượt thi

Câu hỏi liên quan