Câu hỏi:
Read the text carefully and choose the A, B, C, or D.
1. Jean-Michel Basquiat was a famous artist. His paintings often had words, symbols, simple people, and animals. He liked to use bright colors and show feelings through his art.
2. Jean-Michel grew up in New York City. When he was a kid, his mom took him to art museums. She helped him love art and would draw with him. Jean-Michel loved drawing cartoons. He once said he learned art from his mom.
3. As a teenager, Jean-Michel made graffiti on walls and trains in New York City. Graffiti is art or writing in public places. Later, he painted pictures, and soon his art was shown in museums. He became well-known in his twenties, and his paintings sold for a lot of money. Unfortunately, Jean-Michel died young. He was only 27, but his art made a big difference.
Which of the following ideas is not true about Jean-Michel according to the passage?
Đáp án đúng: A
- Jean-Michel did graffiti in New York as a teen.
Thông tin: “As a teenager, Jean-Michel made graffiti on walls and trains in New York City.” - "Khi còn là một thiếu niên, Jean-Michel đã làm graffiti trên các bức tường và tàu ở New York."
- His paintings were sold for very high prices.
Thông tin: “...and soon his art was shown in museums. He became well-known in his twenties, and his paintings sold for a lot of money.” - "Ông nhanh chóng trở nên nổi tiếng và các bức tranh của ông đã được bán với giá cao."
Giải thích: Ý này cũng đúng, vì đoạn văn cho biết các bức tranh của ông được bán với giá cao.
- He died when he was still at a young age.
Thông tin: “Unfortunately, Jean-Michel died young. He was only 27...” - "Thật không may, Jean-Michel qua đời trẻ. Ông chỉ mới 27 tuổi..."
Đáp án: A. His childhood works were shown in museums. (Các tác phẩm thời thơ ấu của ông được trưng bày trong các bảo tàng.)
Đoạn 3: Later, he painted pictures, and soon his art was shown in museums. - Các bức tranh của ông được trưng bày khi ông trưởng thành” - không phải từ thời thơ ấu.
Đáp án đúng là A
Câu hỏi này thuộc đề thi trắc nghiệm dưới đây, bấm vào Bắt đầu thi để làm toàn bài
Bộ Đề Kiểm Tra Giữa Học Kì I - Tiếng Anh 7 - i-Learn Smart World - Bộ Đề 01 được thiết kế chi tiết nhằm đánh giá đầy đủ các kỹ năng của học sinh trong quá trình học Tiếng Anh. Đề thi bao gồm các phần như nghe hiểu, phát âm, từ vựng, ngữ pháp, đọc hiểu và viết, với các câu hỏi đa dạng từ nhận biết, thông hiểu đến vận dụng.
Câu hỏi liên quan

Trọn Bộ Giáo Án Word & PowerPoint Tiếng Anh 12 – I-Learn Smart World – Năm Học 2025-2026

Trọn Bộ Giáo Án Word & PowerPoint Tiếng Anh 12 – Global Success – Năm Học 2025-2026

Trọn Bộ Giáo Án Word & PowerPoint Hóa Học 12 – Kết Nối Tri Thức – Năm Học 2025-2026

Trọn Bộ Giáo Án Word & PowerPoint Hóa Học 12 – Chân Trời Sáng Tạo – Năm Học 2025-2026

Trọn Bộ Giáo Án Word & PowerPoint Công Nghệ 12 – Kết Nối Tri Thức – Năm Học 2025-2026
