JavaScript is required
Danh sách đề

10 Đề thi kiểm tra giữa HK1 môn Tiếng Anh lớp 8 - I-Learn Smart World - Đề 5

40 câu hỏi 60 phút

Thẻ ghi nhớ
Luyện tập
Thi thử
Nhấn để lật thẻ
1 / 40

You will hear a man on the radio giving information about an art class. Listen and complete questions. (Click 'Next' to do the listening part)

-> Write the answer for number (1)

Đáp án
Đáp án đúng: October

Thông tin: It's on Saturday, October the ninth, and is for anyone with children under the age of sixteen.


Đáp án: October

Danh sách câu hỏi:

Lời giải:
Đáp án đúng: October

Thông tin: It's on Saturday, October the ninth, and is for anyone with children under the age of sixteen.


Đáp án: October

Lời giải:
Đáp án đúng: 10:15

Thông tin: It begins at ten fifteen in the morning and finishes at twelve fifteen.

Lời giải:
Đáp án đúng: Hayward

Thông tin: The most interesting thing about this class is the special guest, a famous writer called J.P. Hayward – that's H-A-Y-W-A-R-D.

Lời giải:
Đáp án đúng: 8.70

Thông tin: A family ticket costs eight pounds seventy. That's for four people. Anyone extra has to pay three pounds.

Lời giải:
Đáp án đúng: 44976390

Thông tin: This class will be very popular, so book early. The number you need to call is double four nine seven, six three nine.

Câu 6:

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 7:

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 8:

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 9:

Choose the word that has the primary stress placed differently from the others

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 10:

Choose the word that has the primary stress placed differently from the others

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 13:

Choose the correct answer to complete the sentence.

Our school year _____________ next month

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 31:

Read the text and choose the correct answer.

1. Bonsai is an ancient gardening art from Asia. Specifically, bonsai is a Japanese word meaning a small tree in a pot. But it's more than that. Bonsai is an old Chinese art where you make a tiny garden in a flat pot. The Japanese helped improve it, using creativity and skills to create a small Zen Buddhist garden with a tiny tree in a natural place. Bonsai represents peace, harmony, and happiness.

2. You can make your bonsai tree from cutting a tree or shrub you like. Let your imagination go wild as you design your garden. Use small rocks or stones to make a path or a pond. You might even imagine a tiny bridge or a mountain made of rocks. It takes time and patience, but a bonsai garden can last for many years with care.

3. Your tree needs air, water, and nutrients to grow strong roots. Use particular soil for bonsai that helps with air, drainage, and keeping water. To make a gravel-like base, you need a clay-like material like pumice or lava rock. It's a good idea to buy the suitable soil. Fertilize your tree regularly during the growing season and learn about your specific tree needs. Once your bonsai is ready, you might need a unique curved clipper tool to cut thicker branches than a pencil. Use coated wire to shape your tree the way you want.

-> What is the main idea of the passage?

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP
Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 33:

Read the text and choose the correct answer.

1. Bonsai is an ancient gardening art from Asia. Specifically, bonsai is a Japanese word meaning a small tree in a pot. But it's more than that. Bonsai is an old Chinese art where you make a tiny garden in a flat pot. The Japanese helped improve it, using creativity and skills to create a small Zen Buddhist garden with a tiny tree in a natural place. Bonsai represents peace, harmony, and happiness.

2. You can make your bonsai tree from cutting a tree or shrub you like. Let your imagination go wild as you design your garden. Use small rocks or stones to make a path or a pond. You might even imagine a tiny bridge or a mountain made of rocks. It takes time and patience, but a bonsai garden can last for many years with care.

3. Your tree needs air, water, and nutrients to grow strong roots. Use particular soil for bonsai that helps with air, drainage, and keeping water. To make a gravel-like base, you need a clay-like material like pumice or lava rock. It's a good idea to buy the suitable soil. Fertilize your tree regularly during the growing season and learn about your specific tree needs. Once your bonsai is ready, you might need a unique curved clipper tool to cut thicker branches than a pencil. Use coated wire to shape your tree the way you want.

-> Bonsai ______________

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 34:

Read the text and choose the correct answer.

1. Bonsai is an ancient gardening art from Asia. Specifically, bonsai is a Japanese word meaning a small tree in a pot. But it's more than that. Bonsai is an old Chinese art where you make a tiny garden in a flat pot. The Japanese helped improve it, using creativity and skills to create a small Zen Buddhist garden with a tiny tree in a natural place. Bonsai represents peace, harmony, and happiness.

2. You can make your bonsai tree from cutting a tree or shrub you like. Let your imagination go wild as you design your garden. Use small rocks or stones to make a path or a pond. You might even imagine a tiny bridge or a mountain made of rocks. It takes time and patience, but a bonsai garden can last for many years with care.

3. Your tree needs air, water, and nutrients to grow strong roots. Use particular soil for bonsai that helps with air, drainage, and keeping water. To make a gravel-like base, you need a clay-like material like pumice or lava rock. It's a good idea to buy the suitable soil. Fertilize your tree regularly during the growing season and learn about your specific tree needs. Once your bonsai is ready, you might need a unique curved clipper tool to cut thicker branches than a pencil. Use coated wire to shape your tree the way you want.

-> Small rocks or stones ______________

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 35:

Read the text and choose the correct answer.

1. Bonsai is an ancient gardening art from Asia. Specifically, bonsai is a Japanese word meaning a small tree in a pot. But it's more than that. Bonsai is an old Chinese art where you make a tiny garden in a flat pot. The Japanese helped improve it, using creativity and skills to create a small Zen Buddhist garden with a tiny tree in a natural place. Bonsai represents peace, harmony, and happiness.

2. You can make your bonsai tree from cutting a tree or shrub you like. Let your imagination go wild as you design your garden. Use small rocks or stones to make a path or a pond. You might even imagine a tiny bridge or a mountain made of rocks. It takes time and patience, but a bonsai garden can last for many years with care.

3. Your tree needs air, water, and nutrients to grow strong roots. Use particular soil for bonsai that helps with air, drainage, and keeping water. To make a gravel-like base, you need a clay-like material like pumice or lava rock. It's a good idea to buy the suitable soil. Fertilize your tree regularly during the growing season and learn about your specific tree needs. Once your bonsai is ready, you might need a unique curved clipper tool to cut thicker branches than a pencil. Use coated wire to shape your tree the way you want.

-> Which of the following sentences is NOT true according to the last paragraph?

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 36:

Choose the correct sentence that is written from the given words/phrases.

She / mad / dance / and / practice / every day / after school

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 37:

Choose the correct sentence that is written from the given words/phrases.

My photography class / start / next Friday, and / I / excited / learn / new techniques

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP

Câu 38:

Choose the correct sentence that is written from the given words/phrases.

I / try / not / sleep / too much /the day / stay / awake / night

Lời giải:
Bạn cần đăng ký gói VIP để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn. Nâng cấp VIP